Současný stav alimentárních nákaz v ČR a ve světě – Bc. Jana ROZUMKOVÁ
Bc. Jana ROZUMKOVÁ
Bakalářská práce
Současný stav alimentárních nákaz v ČR a ve světě
Present situation of food-born diseases in CR and in the world
Anotace:
Tato práce se zabývá definicí a rozdělením alimentárních onemocnění. Je zde stručně popsáno jejich taxonomické zařazení, výskyt, epidemiologie a průkaz původců a patogeneze způsobovaných onemocnění. Práce popisuje bakterie způsobující alimentární infekce, bakterie způsobující alimentární intoxikace a viry způsobující alimentární nákazy. Poslední kapitola se snaží zachytit současný stav alimentárních …víceAbstract:
This work is about definition and division of causative agent of food - born diseases. In project is briefly described taxonomic insertion, appearance, epidemiology and it is indicated prove of their existence and pathogenesis causitive diseases. Project describing bacteria causing alimentary infection, bacteria causing alimentary intoxication and virus causing alimentary contamination. In the last …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7754
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ROZUMKOVÁ, Jana. Současný stav alimentárních nákaz v ČR a ve světě . Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Alimentární intoxikace
Barbora Křenková -
Alimentární intoxikace a otravy zvířat
Darina Pirklová -
Alimentární nákazy z potravin - intoxikace salmonelou
Irena JEŘÁBKOVÁ -
Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen
Lucie Nevtípilová -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Alimentární nákazy vyskytující se v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
Martina BŘEČŤANOVÁ -
Alimentární nemoci u dětí
Helena FROLKOVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Marie-Anna Kopřivová