Iva FRÝŽELKOVÁ

Bachelor's thesis

Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern

NON-TRADITIONAL KINDS OF CEREALS, KAMUT AND GRÜNKERN
Anotácia:
Tato bakalářská práce charakterizuje obecně obiloviny, především jejich chemické složení, morfologii obilky. Zabývá se popisem vybraných netradičních druhů cereálií jako je proso, čirok, čumíza a rosička. Dále se zaměřuje na popis pšenice špaldy a následně grünkernu. Dále je práce zaměřena na historii, výživné hodnoty, výzkum týkající se kamutu.
Abstract:
This bachelor work characterizes cereals in general, especially chemical composition, mor-phology of cereal grain. Work deals with the description of non-traditional kinds of cereal like Panicum miliaceum L., Dorghudum vulgare, Setaria italica L. Beauv and Digitaria sanguinalis. It continues with description of wheat spelled and grünkern. Further, work is focus on history, nutritive value, research …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2011
Identifikátor: 16976

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

FRÝŽELKOVÁ, Iva. Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy

Práce na příbuzné téma