Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern – Iva FRÝŽELKOVÁ
Iva FRÝŽELKOVÁ
Bachelor's thesis
Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern
NON-TRADITIONAL KINDS OF CEREALS, KAMUT AND GRÜNKERN
Anotácia:
Tato bakalářská práce charakterizuje obecně obiloviny, především jejich chemické složení, morfologii obilky. Zabývá se popisem vybraných netradičních druhů cereálií jako je proso, čirok, čumíza a rosička. Dále se zaměřuje na popis pšenice špaldy a následně grünkernu. Dále je práce zaměřena na historii, výživné hodnoty, výzkum týkající se kamutu.Abstract:
This bachelor work characterizes cereals in general, especially chemical composition, mor-phology of cereal grain. Work deals with the description of non-traditional kinds of cereal like Panicum miliaceum L., Dorghudum vulgare, Setaria italica L. Beauv and Digitaria sanguinalis. It continues with description of wheat spelled and grünkern. Further, work is focus on history, nutritive value, research …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2011
Identifikátor:
16976
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FRÝŽELKOVÁ, Iva. Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií
Dominika ZAČALOVÁ -
Pšenice Kamut v lidské výživě
Hana Marková