Klára Tobolková
Bakalářská práce
Vady sýrů
Cheese defects
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat literární přehled týkající se problematiky technologických a mikrobiálních vad sýrů. Jsou zde popsány požadavky na mléko pro výrobu sýrů, mlékárenské ošetření a dále rozdělení jednotlivých vad při výrobě. Vady sýrů lze rozdělit na vnější a vnitřní. Projevují se změnou chuti, vůně, barvy, ale i změnou tvaru, povrchu, struktury a konzistence. Mikrobiologické vady …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to develop a literature search of the technology and microbial cheese defects. There are described the requirements for milk cheese production, dairy procedures and distribution of the individual defects in manufacture. Cheese defects can be divided into external and internal. The defects are reflected by changes flavour, aroma, color, but also by change shape, surface …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Doubravka Rožnovská, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv syřidla na kvalitu sýření mléka
Pavlína Koláčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva