Pesticidy a jejich metabolity v ekologické produkci zeleniny – je bio skutečně bio? – Eliška Vašáková
Eliška Vašáková
Bachelor's thesis
Pesticidy a jejich metabolity v ekologické produkci zeleniny – je bio skutečně bio?
Pesticides and their metabolites in organic vegetable production - is organic production really organic?
Abstract:
V současné době se začala zvyšovat poptávka po potravinách pocházejících z ekologického zemědělství, které jsou šetrnější nejen pro naše tělo, ale i pro životní prostředí. Mezi tyto potraviny patří především bio ovoce a zelenina, které jsou pěstovány za použití pouze legislativně povolených pesticidů pro bio produkci. Také se však můžeme setkat s termínem bezreziduální produkty; ty mohou být pěstovány …moreAbstract:
Nowadays, the demand for food from organic farming, which is not only better for our bodies but also for the environment, has started to increase. These foods include mainly organic fruit and vegetables, which are grown using only legally approved pesticides for organic production. However, we may also come across the term residue-free products; these can be grown in a similar way to conventional farming …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2024
- Supervisor: Mgr. Petr Maršík, Ph.D.
- Reader: Adéla Fraňková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAŠÁKOVÁ, Eliška. \textit{Pesticidy a jejich metabolity v ekologické produkci zeleniny – je bio skutečně bio?}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/yzzlxm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Srovnání právních požadavků na přiznání ceritifkace "bio potravina" v USA a ve vybraných jurisdikcích EU
Barbora Ševčíková -
Segmentace trhu bio potravin
Barbora Doležalová -
Bio hotely a jejich vliv na životní prostředí
Daniela RAJTOROVÁ -
Cenové srovnání vybraných produktových kategorií bio a konvenčních potravin
Sabina Hummelova -
Consumer Perception of Organic Food in Armenia
Inessa Avagyan -
Dietární expozice současně používaným pesticidům přítomným v zelenině: Vývoj a validace metod
Petr Čermák -
Stanovení pesticidů v ovoci a zelenině
Karolína MALÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights