Pesticidy a jejich metabolity v ekologické produkci zeleniny – je bio skutečně bio? – Eliška Vašáková
Eliška Vašáková
Bakalářská práce
Pesticidy a jejich metabolity v ekologické produkci zeleniny – je bio skutečně bio?
Pesticides and their metabolites in organic vegetable production - is organic production really organic?
Anotace:
V současné době se začala zvyšovat poptávka po potravinách pocházejících z ekologického zemědělství, které jsou šetrnější nejen pro naše tělo, ale i pro životní prostředí. Mezi tyto potraviny patří především bio ovoce a zelenina, které jsou pěstovány za použití pouze legislativně povolených pesticidů pro bio produkci. Také se však můžeme setkat s termínem bezreziduální produkty; ty mohou být pěstovány …víceAbstract:
Nowadays, the demand for food from organic farming, which is not only better for our bodies but also for the environment, has started to increase. These foods include mainly organic fruit and vegetables, which are grown using only legally approved pesticides for organic production. However, we may also come across the term residue-free products; these can be grown in a similar way to conventional farming …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2024
- Vedoucí: Mgr. Petr Maršík, Ph.D.
- Oponent: Adéla Fraňková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VAŠÁKOVÁ, Eliška. \textit{Pesticidy a jejich metabolity v ekologické produkci zeleniny – je bio skutečně bio?}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/yzzlxm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Srovnání právních požadavků na přiznání ceritifkace "bio potravina" v USA a ve vybraných jurisdikcích EU
Barbora Ševčíková -
Segmentace trhu bio potravin
Barbora Doležalová -
Bio hotely a jejich vliv na životní prostředí
Daniela RAJTOROVÁ -
Cenové srovnání vybraných produktových kategorií bio a konvenčních potravin
Sabina Hummelova -
Consumer Perception of Organic Food in Armenia
Inessa Avagyan -
Dietární expozice současně používaným pesticidům přítomným v zelenině: Vývoj a validace metod
Petr Čermák -
Stanovení pesticidů v ovoci a zelenině
Karolína MALÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva