Detekce mikroorganismů v pasterizovaném mléce pomocí hmotnostní spektrometrie – Bc. Martina SZABOVÁ
Bc. Martina SZABOVÁ
Master's thesis
Detekce mikroorganismů v pasterizovaném mléce pomocí hmotnostní spektrometrie
Detection of microorganisms in pasteurized milk by mass spectrometry
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo stanovit celkové počty mikroorganismů a detekovat jednotlivé mikroorganismy pomocí hmotnostní spektrometrie. V období od června do prosince roku 2017 bylo celkem vyšetřeno 35 vzorků pasterizovaného mléka ze dvou mléčných automatů (Hodkovice, Suchdol). Pro porovnání byly vzorky rozděleny na odběr v teplejších (červen září) a chladnějších (říjen - prosinec) obdobích roku. V …moreAbstract:
The aim of the study was to evaluate the total viable count and detects each microorganism by the use of mass spectroscopy. In the period of June to December 2017 35 samples of pasteurized milk from two vending machines (Hodkovice, Suchdol) were tested. For comparison samples were divided to warmer season (June-Septemeber) and colder season (October-December) sampling. The total amount of microorganism …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SZABOVÁ, Martina. \textit{Detekce mikroorganismů v pasterizovaném mléce pomocí hmotnostní spektrometrie}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2018. Available from: https://theses.cz/id/z02gti/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
SZABOVÁ, Martina. Detekce mikroorganismů v pasterizovaném mléce pomocí hmotnostní spektrometrie. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Animal husbandry / Animal husbandry
Theses on a related topic
-
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights