Bc. Magdaléna SLANICAYOVÁ

Master's thesis

Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce

The use of natural dyes for selected fruit products
Abstract:
Tato práce se zabývá potravinářskými barvivy. Cílem teoretické části je popsat fyzikální aspekty týkající se světla a barev. Teoretická část také popisuje přírodní a syntetická barviva používaná pro barvení potravin v souvislosti se současnou legislativou ČR a EU. Praktická část je vypracována pro potřeby společnosti Linea Nivnice, a.s. Zabývá se náhradou syntetických barviv (omezených současnou legislativou …more
Abstract:
This paper deals with food dyes. The aim of a theoretical part is to describe physical aspects of light and color. The theoretical part also describes natural and synthetic dyes used for coloring foods, with respect to a current legislation of the CR and the EU. The practical part is prepared for the needs of the company Linea Nivnice, a.s. It deals with a replacement of synthetic dyes (restricted …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2011
Identifier: 21591

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SLANICAYOVÁ, Magdaléna. Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production

Theses on a related topic