Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce – Bc. Magdaléna SLANICAYOVÁ
Bc. Magdaléna SLANICAYOVÁ
Master's thesis
Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce
The use of natural dyes for selected fruit products
Anotácia:
Tato práce se zabývá potravinářskými barvivy. Cílem teoretické části je popsat fyzikální aspekty týkající se světla a barev. Teoretická část také popisuje přírodní a syntetická barviva používaná pro barvení potravin v souvislosti se současnou legislativou ČR a EU. Praktická část je vypracována pro potřeby společnosti Linea Nivnice, a.s. Zabývá se náhradou syntetických barviv (omezených současnou legislativou …viacAbstract:
This paper deals with food dyes. The aim of a theoretical part is to describe physical aspects of light and color. The theoretical part also describes natural and synthetic dyes used for coloring foods, with respect to a current legislation of the CR and the EU. The practical part is prepared for the needs of the company Linea Nivnice, a.s. It deals with a replacement of synthetic dyes (restricted …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2011
Identifikátor:
21591
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SLANICAYOVÁ, Magdaléna. Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Složení a energetická hodnota potravin se zaměřením na první dětské nemléčné příkrmy
David Růžička -
Aditiva v dětských výživách
Nikol Horáková