Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo – Bc. Aneta BRABENCOVÁ
Bc. Aneta BRABENCOVÁ
Master's thesis
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Abstract:
Cílem této práce je navrhnout bezlepkovou směs, která bude splňovat senzorické a technologické vlastnosti bezlepkového pečiva. Pro zlepšení struktury a současně jako náhrada lepku bylo do těsta přidáno chia semínko a chia mouka. Obě složky by měly posílit jak strukturu pečiva, tak nutriční hodnotu. Další složky, které tvořily směs, byly jednodruhové mouky - pohanková, rýžová a kukuřičná. Předmětem …moreAbstract:
The aim of this thesis is to suggest a gluten-free mixture that will satisfy the sensory and technological properties of gluten-free pastry. To improve the structure and at the same time to substitute the gluten chia seed and chia flour were added to the dough. These two components should increase both pastry structure and nutritional value. The other ingredients that made up the mixture were one-kind …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BRABENCOVÁ, Aneta. \textit{Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/z1e7kq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BRABENCOVÁ, Aneta. Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agriculture Engineering
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš BRTNA -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ -
Bezlepkové těstoviny
Radek Koudelka -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Helena ZIMMELOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš MARKO -
Kompozitní mouky a pečivo s přídavky produktů ze zlatého lnu, chia a bazalky
Jana Šedivá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights