Bc. Miroslava Jonáková

Diplomová práce

Vývoj metody pro stanovení biogenních aminů v potravinách

Development of the method for determination of biogenic amines
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vývojem a validací metody pro stanovení biogenních aminů v potravinách. V teoretické části jsou popsány toxikologické vlastnosti biogenních aminů, jejich vznik, rozdělení, výskyt a reaktivita. Dále je zde popsáno stanovení biogenních aminů pomocí chromatografických metod. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci a validaci HPLC-UV/MS metody pro stanovení biogenních …více
Abstract:
This thesis deals with the development and validation of a method of the determination of biogenic amines in food. The toxicological properties of biogenic amines, their formation, distribution, occurrence and reactivity are described in the theoretical part. Further, the determination of biogenic amines using chromatographic methods is described as well. The experimental part is focused on the optimization …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Jonáková, Miroslava. Vývoj metody pro stanovení biogenních aminů v potravinách. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická