Mgr. Jana Kubalová
Bachelor's thesis
Kávoviny náhražka kávy nebo něco navíc ?
Coffee substitutes - something more than coffee?
Abstract:
Tato bakalářská práce shrnuje základní dostupné informace o kávovinách. Popisuje historii a okolnosti vzniku kávovinových nápojů a také technologii jejich výrobního procesu. Dále se věnuje původu, chemickému složení a využití základních surovin pro výrobu kávovin, mezi něž patří čekanka, pšenice špalda, žito, ječmen, kaštany a žaludy. Zabývá se také možnými zdravotními riziky konzumace kávovin, které …moreAbstract:
This bachelor´s thesis summarizes the basic available information about coffee substitutes. The history of emergence of coffee substitutes and the technology of their production will be described. Then it will be described sources, chemical compositions and utilizations of the basic raw materials, including chicory, spelt wheat, rye, barley, chestnuts and acorns. This thesis will deal with potential …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2014
Identifier:
https://is.muni.cz/th/xhztd/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2014
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
- Reader: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků kávy, zelené kávy a kávovin
Žaneta Burianová -
Akrylamid v kávě a kávovinách
Valérie Hrašková