Bc. Iva Mazurová

Bachelor's thesis

Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu

Determination of selected fatty acid numbers in edible fats of plant origin
Abstract:
Tato práce se zabývá složením a výrobou tuků a olejů a hodnocením jejich kvality. Dále se zabývá fyzikálně chemickými vlastnostmi tuků a olejů a jejich stanovením. Prakticky se zabývá stanovením čísla kyselosti a peroxidového čísla v různých vzorcích rostlinných tuků. Tyto vzorky byly zakoupeny v obchodní síti. Byla zkoumána změna příslušných tukových čísel při různých podmínkách skladování.
Abstract:
This work deals with the oils and fats composition and its production together with the quality evaluation of these food samples. These samples were bought in the local markets. Moreover, the effect of the various storage conditions on the values of the analyzed fatty numbers was evaluated too.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2008

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 9. 2009
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Mazurová, Iva. Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.