Eliška Hájková

Bakalářská práce

Bioaktivní peptidy mléka a mléčných produktů

Bioactive peptides in milk and dairy products
Anotace:
V bakalářské práci na téma „Bioaktivní peptidy mléka a mléčných produktů“ je zpracována problematika výskytu bioaktivních peptidů v mléce a mléčných produktech. Jsou popsány vlastnosti peptidů a faktory, které ovlivňují jejich tvorbu a výskyt. Zmíněny jsou také možné metody izolace, identifikace a kvantifikace těchto peptidů. Následně se práce zaměřuje na technologické aspekty a nutriční význam pro …více
Abstract:
The bachelor thesis on "Bioactive peptides in milk and dairy products" deals with the problem of bioactive peptides in milk and dairy products. The properties of the peptides and the factors that influence their formation and occurrence are described. Possible methods for the isolation, identification and quantification of these peptides are also mentioned. Subsequently, the work focuses on technological …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Lazárková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta