Vliv přídavku síťovadla a technologických podmínek při síťování na vlastnosti kolagenních filmů – Bc. Kristýna Ondříšková
Bc. Kristýna Ondříšková
Diplomová práce
Vliv přídavku síťovadla a technologických podmínek při síťování na vlastnosti kolagenních filmů
Influence of Addition of a Cross-linker and Technological Conditions of Cross-linking on Collagen Film Properties.
Anotace:
Teoretická část práce se věnuje chemickým a fyzikálním způsobům síťování bílkovin, především kolagenu. Dále popisuje chitosan jako přírodní polymer, jeho možnost využití jako síťovadlo pro kolagen a metody určené k charakterizaci zesíťované kolagenní matrice. V experimentální části se sledoval vliv přídavku chitosanu a kombinace chitosanu s glutaraldehydem na vlastnosti kolagenních filmů. Bylo prokázáno …víceAbstract:
The theoretical part is devoted to the chemical and physical methods of cross-linking proteins, primarily collagen. Furthermore, chitosan as a natural polymer is described and its possibility to use as a cross-linking agent for collagen. Methods for characterizing cross-linked collagen matrix are presented. In the experimental part the effect of addition of the chitosan and combination of chitosan …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2014
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2014
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ONDŘÍŠKOVÁ, Kristýna. \textit{Vliv přídavku síťovadla a technologických podmínek při síťování na vlastnosti kolagenních filmů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/z3sh53/.
Jak správně citovat práci
Ondříšková, Kristýna. Vliv přídavku síťovadla a technologických podmínek při síťování na vlastnosti kolagenních filmů . Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.