Bc. Veronika Krapež
Master's thesis
Chemické mýty
Chemical myths
Abstract:
Chemie je často vnímána jako komplikovaná věda a hodně lidí k ní má negativní postoj. Ve společnosti se tak vyskytuje mnoho polopravd a zkreslených informací, které jsou podporovány internetem a dalšími typy médií. Cílem této diplomové práce bylo vytipovat několik těchto obecně rozšířených chemických mýtů a vypracovat popularizační odborně fundovaný text, který danou problematiku objasňuje. Na jednotlivá …moreAbstract:
Chemistry is often perceived as a tangled science branch, therefore, a lot of people have a negative stance towards it. As a result of that, plenty of myths, half-truths and distorted information are occurring on the internet and are shared through various kinds of media. The goal of this thesis is to debunk a few of these widespread chemistry myths and to elaborate a popularizing, specialized and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2019
Identifier:
https://is.muni.cz/th/vmtpl/
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2019
- Supervisor: Mgr. Jaromír Literák, Ph.D.
- Reader: RNDr. Aleš Mareček, CSc.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Chemistry / Upper Secondary School Teacher Training in Chemistry
Theses on a related topic
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii
Lenka BARTLOVÁ -
Postoj veřejnosti k alternativním formám doplňků stravy s n-3 mastnými kyselinami
Alice Staveníková -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ