Bc. Veronika Krapež
Master's thesis
Chemické mýty
Chemical myths
Anotácia:
Chemie je často vnímána jako komplikovaná věda a hodně lidí k ní má negativní postoj. Ve společnosti se tak vyskytuje mnoho polopravd a zkreslených informací, které jsou podporovány internetem a dalšími typy médií. Cílem této diplomové práce bylo vytipovat několik těchto obecně rozšířených chemických mýtů a vypracovat popularizační odborně fundovaný text, který danou problematiku objasňuje. Na jednotlivá …viacAbstract:
Chemistry is often perceived as a tangled science branch, therefore, a lot of people have a negative stance towards it. As a result of that, plenty of myths, half-truths and distorted information are occurring on the internet and are shared through various kinds of media. The goal of this thesis is to debunk a few of these widespread chemistry myths and to elaborate a popularizing, specialized and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/vmtpl/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2019
- Vedúci: Mgr. Jaromír Literák, Ph.D.
- Oponent: RNDr. Aleš Mareček, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Chemistry / Upper Secondary School Teacher Training in Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii
Lenka BARTLOVÁ -
Postoj veřejnosti k alternativním formám doplňků stravy s n-3 mastnými kyselinami
Alice Staveníková -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ