Emulze stabilizované biopolymery – Bc. Daniela Jasenská
Bc. Daniela Jasenská
Diplomová práce
Emulze stabilizované biopolymery
Emulsions Stabilized with Biopolymers
Anotace:
Diplomová práce se zabývá přípravou a způsobem ovlivňování stability emulzí stabilizovaných za pomoci biopolymerů. Konkrétně stabilizovaných prostřednictvím polysacharidu chitosanu. K vlastní přípravě emulzí byly použity předem připravené roztoky o různém pH s obsahem nízkomolekulárního a středněmolekulárního chitosanu. Vzorky emulzí byly po určité časové období uchovány v různých teplotních režimech …víceAbstract:
This Dipoloma Thesis deals with the way of influence of stability of emulsions through stabilized biopolymers. Concretely, it focuses on the way of influence through the polysac-charide chitosan. For the preparation of emulsions, solutions of particular pH were prepared in advance. The solutions content chitosan with low molecular weight and chitosan with medium molecular wight. The solutions of these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jasenská, Daniela. Emulze stabilizované biopolymery. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Řízení parametrů a vliv kvality válcovací emulze na povrchovou kvalitu za studena válcované oceli
Patrik Häusler -
Varianty zefektivnění distribuce asfaltů a asfaltových emulzí ve vnitrostátní a mezistátní dopravě ve společnosti EUROVIA CS, a.s., závodu Emulze Kolín
Jaroslav Toman -
Pickeringovy emulze jako nosiče esenciálních olejů
Sabina Botková -
Emulze stabilizované částicemi v přípravcích na ochranu proti UV záření
Dita Moricová -
Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu
Berenika Kočí -
Inovace ohřevu bitumenové emulze
Pavel Cimbál -
Potravinářské emulze a jejich charakterizace
Marie Chvatíková -
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Tereza Kunetková