Bc. Anna Cihlářová

Master's thesis

Jakostní parametry olivového ochuceného oleje

Quality parameters of flavoured olive oil
Abstract:
Diplomová práce „Jakostní parametry olivového ochuceného oleje“ zkoumá vliv ochucení na jakostní parametry olivového oleje v průběhu skladování. Olivový olej je jedním z nejzdravějších zdrojů rostlinných tuků nezbytných pro správné fungování lidského organismu. Zdraví prospěšné účinky olivového oleje jsou přisuzovány zejména jeho vysokému obsahu kyseliny olejové a přírodních antioxidantů. Olivový olej …more
Abstract:
This diploma thesis „Quality parameters of flavoured olive oil“ is focused on research of the influence of flavouring on the quality parameters of olive oil during its storage. Olive oil is one of the healthiest sources of vegetable fats which are essential for the healthy functioning of the human body. The health benefits of olive oil are mainly attributed to its high content of oleic acid and natural …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2022
  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Reader: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology