Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny – Dominika Siudová
Dominika Siudová
Bachelor's thesis
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Chemical contaminants in food – mycotoxins
Abstract:
Bakalářská práce na téma Chemické kontaminanty v potravinách - mykotoxiny se zabývá sekundárními metabolity vláknitých mikromycetů, tzv. mykotoxinů. V první části se zaobírá jednotlivými druhy vláknitých mikromycetů, jejich výskytem a popisem. Druhá část mykotoxiny charakterizuje, obecně popisuje a rozděluje podle různých kritérií. Věnuje se faktorům, které mohou ovlivňovat jejich výskyt v potravinách …moreAbstract:
The bachelor thesis Chemical contaminants in food - mycotoxins concerns the secondary metabolites of filamentous micromycetes so-called mycotoxins. The first part of the thesis deals with the different types of filamentous micromycetes, their occurrence and their description. The second part characterizes mycotoxins, describes them in general and classifies them according to several criteria. It focuses …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Metody sledování tvorby biofilmu vláknitých mikromycet
Lenka Majerová -
Účinky vybraných monoacylglycerolů na růst bakterií a mikroskopických vláknitých hub
Iva Doležálková -
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková -
Analytické stanovení širokého spektra mykotoxinů se zaměřením na nové a navrhované limity evropské legislativy
Kristýna Velíková -
Stravování, pitný režim a pohybová aktivita jako prevence a léčba dětské obezity
Hana KUBÍNOVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Marie-Anna Kopřivová -
Zdravá výživa podporovaná ICT jako nástroj prevence chorob
Tereza Kubečková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights