Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide – Anna Bartošíková
Anna Bartošíková
Bakalářská práce
Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide
Methods of heat treatment of meat with a focus on the sous-vide method
Anotace:
Bakalářská práce na téma Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide se zabývá tepelnými úpravami masa se zaměřením na technologii tepelného opracování metodou sous-vide. Maso je součást výživy lidí z důvodu vysokého obsahu bílkovin, vitamínů, esenciálních mastných kyselin, minerálních látek a z důvodu mnoha senzorických vlastností. Obecně se tepelnou úpravou eliminují nežádoucí …víceAbstract:
Bachelor thesis on Methods of heat treatment of meat with a focus on the sous-vide method deals with heat treatment of meat with a focus on the technology of heat treatment with the sous-vide method. Meat is a part of human nutrition due to high content of proteins, vitamins, essential fatty acids, minerals and many sensory properties. Generally, heat treatment eliminates undesirable, especially microbiological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Adéla Kolísková -
Význam třídění masa a jeho jakost pro masnou výrobu
Simona Welszarová -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Receptury a současná jakost masných výrobků
Tereza Bočková -
Vlivy působící na jakost masa.
Michaela Trojanová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová -
Nutriční zhodnocení a senzorická jakost alternativ masa
Jana Reitšpiesová