Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide – Anna Bartošíková
Anna Bartošíková
Bachelor's thesis
Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide
Methods of heat treatment of meat with a focus on the sous-vide method
Abstract:
Bakalářská práce na téma Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide se zabývá tepelnými úpravami masa se zaměřením na technologii tepelného opracování metodou sous-vide. Maso je součást výživy lidí z důvodu vysokého obsahu bílkovin, vitamínů, esenciálních mastných kyselin, minerálních látek a z důvodu mnoha senzorických vlastností. Obecně se tepelnou úpravou eliminují nežádoucí …moreAbstract:
Bachelor thesis on Methods of heat treatment of meat with a focus on the sous-vide method deals with heat treatment of meat with a focus on the technology of heat treatment with the sous-vide method. Meat is a part of human nutrition due to high content of proteins, vitamins, essential fatty acids, minerals and many sensory properties. Generally, heat treatment eliminates undesirable, especially microbiological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BARTOŠÍKOVÁ, Anna. \textit{Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/z8dfkd/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Adéla Kolísková -
Význam třídění masa a jeho jakost pro masnou výrobu
Simona Welszarová -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Receptury a současná jakost masných výrobků
Tereza Bočková -
Vlivy působící na jakost masa.
Michaela Trojanová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová -
Nutriční zhodnocení a senzorická jakost alternativ masa
Jana Reitšpiesová