Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu – Bc. Radek Vychodil
Bc. Radek Vychodil
Diplomová práce
Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu
Basic technological operations for edible insect products
Anotace:
Tato diplomová práce byla zaměřena na rešeršní rozbor základních technologických operací u výrobků jedlého hmyzu. Praktická část byla zaměřena na stanovení optimální metody usmrcení a stanovením profilu mastných kyselin u slunečnicového oleje obohaceného larvami potemníka moučného (Tenebrio molitor) pomocí metody macerace po dobu 3 měsíců. Výsledky rešeršního rozboru ukázaly na široké využití jedlého …víceAbstract:
This diploma thesis was focused on a research analysis of basic technological operations in edible insect products. The practical part is focused on determining the optimal method of killing and determining the fatty acid profile in sunflower oil enriched with flour larvae (Tenebrio molitor) using the maceration method for 3 months. The results of the research analysis showed the widespread use of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vychodil, Radek. Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro
Pavla Krausová -
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení těkavých mastných kyselin ve vodných vzorcích metodou GC/MS
Jan OPEKAR -
Charakterizace derivátů kyseliny hyaluronové
Matěj ŠIMEK -
Zavedení metody MALDI MSI do studia dietárního vlivu mastných kyselin na hojení ran
Tomáš Do -
Ověření výtěžnosti metody stanovení mastných kyselin
Michal Gross -
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Optimalizace metody přípravy a zpracování vzorku suché kapky krve pro stanovení mastných kyselin
Kristýna Štanclová