Bc. Radek Vychodil

Diplomová práce

Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu

Basic technological operations for edible insect products
Anotace:
Tato diplomová práce byla zaměřena na rešeršní rozbor základních technologických operací u výrobků jedlého hmyzu. Praktická část byla zaměřena na stanovení optimální metody usmrcení a stanovením profilu mastných kyselin u slunečnicového oleje obohaceného larvami potemníka moučného (Tenebrio molitor) pomocí metody macerace po dobu 3 měsíců. Výsledky rešeršního rozboru ukázaly na široké využití jedlého …více
Abstract:
This diploma thesis was focused on a research analysis of basic technological operations in edible insect products. The practical part is focused on determining the optimal method of killing and determining the fatty acid profile in sunflower oil enriched with flour larvae (Tenebrio molitor) using the maceration method for 3 months. The results of the research analysis showed the widespread use of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vychodil, Radek. Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe