Kvalita oleje z hroznových zrníček – Bc. Veronika Vlková
Bc. Veronika Vlková
Diplomová práce
Kvalita oleje z hroznových zrníček
The quality of grape seed oil
Anotace:
Diplomová práce se věnuje metodám posuzující kvalitu hroznového oleje vystaveného několika různým teplotám po stanovenou dobu. Kvalita hroznového oleje je zde zároveň porovnávána i se slunečnicovým a olivovým olejem lisovanými za studena. V práci se kvalita a stálost olejů hodnotí pomocí senzorické analýzy, měření barvy na spektrofotometru, čísla kyselosti a stanovení mastných kyselin plynovou chromatografií …víceAbstract:
The thesis deal with methods that provide quality of grape seed oil. The grape seed oil was placed at different temperatures for the specified period of time. The quality of grape seed oil was compared with cold-pressed sunflower oil and cold-pressed olive oil. The quality and stability of oils was assessed by using sensory analysis, spectrophoto-metric color measurement, acid value and determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Iva Burešová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vulnerability of Oil Exporting States: Evaluating the Impact of COVID-19
Ondřej Kugler -
Exchange rate regimes and stability of exchange rates (The Case of Oil-Exporting Countries)
Ekaterina Zaborskikh -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Stabilita stolních olejů
Zuzana Benedová -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva