Sledovanie obsahu biogénnych amínov v produktoch kvasných výrob – Ing. Matej Mešťánek
Ing. Matej Mešťánek
Diplomová práce
Sledovanie obsahu biogénnych amínov v produktoch kvasných výrob
Sledování obsahu biogenních aminů v produktech kvasných výrob
Anotace:
Diplomová práce je věnována tématu sledování obsahu biogenních aminů v pivu v průběhu jeho výroby. Práce je rozdělená na dvě části. V první - teoretické části jsem jednotlivé biogenní aminy charakterizoval na základě jejich chemické struktury a popsal jsem mechanismus, a podmínky ovlivňující jejich vznik. Rovněž byly uvedeny jejich účinky, vliv na zdraví člověka a legislativní limity v rámci EU a USA …víceAbstract:
ABSTRACTThe final thesis is devoted to the topic of monitoring the content of biogenic amines in beer during its production. The work is divided into two parts. In the first – theoretical part we characterized individual biogenic amines on the basis of their chemical structure and described the mechanism and conditions influencing their formation. Their effects, impact on human health and legislative …víceAbstract:
Diplomová práca je venovaná téme sledovania obsahu biogénnych amínov v pive v priebehu jeho výroby a je rozdelená na dve časti. V prvej – teoretickej časti boli jednotlivé biogénne amíny charakterizované na základe ich chemickej štruktúry, popísaný mechanizmus a podmienky vplývajúce na ich vznik. Taktiež boli uvedené ich účinky, vplyv na zdravie človeka a legislatívne limity v rámci EU a USA. Ďalšími …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenic amines in beer
Anton Girda -
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Richardos-Nikolaos SALEK -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová -
Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů
Aneta Hýlková -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková