Ing. Matej Mešťánek

Diplomová práce

Sledovanie obsahu biogénnych amínov v produktoch kvasných výrob

Sledování obsahu biogenních aminů v produktech kvasných výrob
Anotace:
Diplomová práce je věnována tématu sledování obsahu biogenních aminů v pivu v průběhu jeho výroby. Práce je rozdělená na dvě části. V první - teoretické části jsem jednotlivé biogenní aminy charakterizoval na základě jejich chemické struktury a popsal jsem mechanismus, a podmínky ovlivňující jejich vznik. Rovněž byly uvedeny jejich účinky, vliv na zdraví člověka a legislativní limity v rámci EU a USA …více
Abstract:
ABSTRACTThe final thesis is devoted to the topic of monitoring the content of biogenic amines in beer during its production. The work is divided into two parts. In the first – theoretical part we characterized individual biogenic amines on the basis of their chemical structure and described the mechanism and conditions influencing their formation. Their effects, impact on human health and legislative …více
Abstract:
Diplomová práca je venovaná téme sledovania obsahu biogénnych amínov v pive v priebehu jeho výroby a je rozdelená na dve časti. V prvej – teoretickej časti boli jednotlivé biogénne amíny charakterizované na základe ich chemickej štruktúry, popísaný mechanizmus a podmienky vplývajúce na ich vznik. Taktiež boli uvedené ich účinky, vplyv na zdravie človeka a legislatívne limity v rámci EU a USA. Ďalšími …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin