Příprava mýdel z živočišného tuku – Dennis Ugochukwu Uwaezuoke
Dennis Ugochukwu Uwaezuoke
Diplomová práce
Příprava mýdel z živočišného tuku
Preparation of Soaps from Animal Fat
Abstract:
ABSTRACT Producing soap from animal fat offers a sustainable and efficient means of transforming natural resources into valuable household commodities. The theoretical aspect of the master thesis presents an overview of fats and fatty acids and their physical and chemical properties, the processing of animal fats and oils, as well as other utilization of animal fats. The practical aspect deals with …víceAbstract:
ABSTRAKT Výroba mýdla ze zvířecího tuku představuje udržitelný a účinný způsob přeměny přírodních zdrojů na cenné výrobky pro domácnost. Teoretická část diplomové práce se zabývá přehledem tuků a mastných kyselin, jejich fyzikálními a chemickými vlastnostmi, zpracování živočišných a rostlinných tuků a olejů a jejich využitím. Praktická část se zabývá přípravou mýdel ze zvěřinového tuku (daněk). Postup …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Uwaezuoke, Dennis Ugochukwu. Příprava mýdel z živočišného tuku. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Polymer Engineering / Polymer Engineering
Práce na příbuzné téma
-
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Možnosti stabilizace konečného produktu z čištění spalin ze zařízení pro energetické využití odpadů Praha – Malešice v závislosti na druhu alkalického pojiva a na procesních podmínkách
David Šimek -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat.
Simona Valášková -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ -
Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže
Štěpánka Kruntorádová -
Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel
David Sanitrák