Petr Starostka

Bakalářská práce

Nutriční a energetické požadavky u dětí s diabetes mellitus

Nutrition and Energetic Requirements for Children with Diabetes Mellitus
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje charakteristice onemocnění diabetes mellitus, příčinám jeho vzniku, příznakům onemocnění a léčbě. Dále se zaměřuje na výživové faktory a energetické potře-by dětí trpících onemocněním diabetes mellitus, potravinám s vhodným glykemickým indexem a správnému dennímu dávkování potravin. Krátce je přiblížena i historie této nemoci.
Abstract:
This bachelor work focuses on the characteristics of the disease diabetes mellitus, the causes of its occurrence, the symptoms of the disease and the treatment. It then focuses on the nutritional factors and energy needs of children suffering from the disease of diabetes mellitus, foods with the appropriate glycemic index and the correct daily dosage of food. Briefly, it is approached the histo-ry …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Helena Velichová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Starostka, Petr. Nutriční a energetické požadavky u dětí s diabetes mellitus. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii