Vliv kombinace sladů a vybraných látek na finální kvalitu nízkostupňového piva – Bc. Jana Caltová
Bc. Jana Caltová
Diplomová práce
Vliv kombinace sladů a vybraných látek na finální kvalitu nízkostupňového piva
The effect of storage and other elements on beer quality
Anotace:
V této diplomové práci jsem zpracovávala téma: Vliv kombinace sladů a vybraných látek na finální kvalitu nízkostupňového piva. V úvodu teoretické části je stručně popsána historie a výroba piva. Dále jsou v práci vysvětleny pojmy nealkoholické a nízkoalkalické pivo, jednotlivé technologie na výrobu těchto druhů piv, tedy jsou technologie, které se používají na odstranění alkoholu, jsou například reverzní …víceAbstract:
The theme of this thesis is. The effect of storage and other elements on beer quality. The theoretical part of my work concentrates on the history and production of beer, methods of production of low-alcohol and non-alcoholic beer. In my thesis I deal with reverse osmosis, use of special kinds of yeasts or with fermentation.In the practical part of my work is described the production of low-alcohol …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)
Milan Bartoš -
Pivo pro konzumenty s metabolickým omezením
Tomáš Vaško -
Kvasinky způsobující otitidy u psů a možnosti jejich terapie mykoparazitickou houbou Pythium oligandrum
Václava Hrabětová -
Optimization Of Izolation Of RNA From Yeasts For The Purpose Of Transcription Analysis
Valin Lay -
Studium cytoskeletu a ultrastrukturální charakteristika vybraných patogenních kvasinek - Malassezia pachydermatis a Cryptococcus laurentii
Marek David -
Kvasinky a jejich biotechnologické využití
Natálie Stankovičová
Název
Vložil
Vloženo
Práva