Zhodnocení odrůdové odolnosti vybraného sortimentu zeleniny vůči houbovým patogenům – Dana Maláková
Dana Maláková
Diplomová práce
Zhodnocení odrůdové odolnosti vybraného sortimentu zeleniny vůči houbovým patogenům
Evaluation of cultivars tolerance of chosen vegetable assortment to fungal diseases
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit odrůdovou odolnost vybraného sortimentu odrůd salátu hlávkového, listového, ledového a zelí hlávkového vůči houbovým patogenům (Bremia lactucae a Fusarium oxysporum f. sp. conglutinanas) Tyto pokusy probíhaly v laboratorních podmínkách katedry zahradnictví FAPPZ na ČZU v Praze v růstových komorách. Pokusy se salátem probíhaly v definovaných podmínkách při teplotě …víceAbstract:
The aim of this Diploma thesis was to assess the cultivar tolerance of a chosen assortment of butterhead lettuce, leaf lettuce, iceberg lettuce and cabbage to fungal pathogens (Bremia lactucae, Fusarium oxysporum f. sp. conglutinans). The experiment was conducted in the laboratory conditions of the gardening department FAPPZ of the Czech University of Agriculture in growth chambers. The lettuce experiments …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Bc. Martin Koudela, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALÁKOVÁ, Dana. \textit{Zhodnocení odrůdové odolnosti vybraného sortimentu zeleniny vůči houbovým patogenům}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/zbiibb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zahradnictví / Produkční zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Opatření ke snížení ztrát způsobených vadnutím vyvolaným houbou Fusarium oxysporum f. sp. congluntinans u vybraného sortimentu brukvovité zeleniny
Tomáš Jelínek -
In vitro selection for Fusarium oxysporum f. sp. conglutinans resistance in Brassica vegetables
Oushadee Anuththara Jayalath Abeyawardana Mudiyanselage -
Biologická ochrana rostlin proti houbovým patogenům rodu Fusarium s využitím bakteriálních kmenů
Adéla Samuelová -
Variabilita fenotypu a odolnosti k Bremia lactucae Regel u souboru genotypů Lactuca serriola L. z Chile a Argentiny
Lukáš BLAŽEK -
Technologie pěstování hlávkového zelí s využitím minerálních hnojiv
Roman Zimák -
Testování genetické čistoty hybridního osiva zelí hlávkového pomocí molekulárních metod
Denisa O'Shea -
Chladírenské skladování hlávkového zelí
Radovan Tůma -
Pěstování "Klokotského zelí"
Klára KOSTKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva