Tvorba barevných látek při zpracování česnekovitých rostlin – Bc. Petr CURKO
Bc. Petr CURKO
Diplomová práce
Tvorba barevných látek při zpracování česnekovitých rostlin
Formation of color compounds during processing of alliaceous species
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na studium barevných sloučenin vznikajících při zpracování česnekovitých rostlin, zejména pak při zpracování česneku kuchyňského (Allium sativum L.) a česneku sicilského (Nectaroscordum siculum (Ucria) Lindl.). Barevné látky vznikající v česnekovitých rostlinách významně snižují jejich senzorickou kvalitu vnímanou konzumenty, a pro potravinářský průmysl tak představují …víceAbstract:
This Master's thesis is focused on study of color compounds formed during processing of alliaceous plants, especially during processing of garlic (Allium sativum L.) and Sicilian honey garlic (Nectaroscordum siculum (Ucria) Lindl.). Color compounds formed in alliaceous plants significantly reduce their sensory quality percieved by consumers and represent a relatively significant financial burden for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Zveřejnit od: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Roman Kubec, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
CURKO, Petr. Tvorba barevných látek při zpracování česnekovitých rostlin. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy / Přn-Chn
Práce na příbuzné téma
-
Studium dormance semen planých a primitivních kulturních forem hrachu (Pisum sativum subsp. elatius a Pisum sativum subsp. sativum) v kontextu domestikace
Žaneta JURAČKOVÁ -
Příprava lektinu PSL2 z hrachu setého (Pisum sativum)
Helena Vondrová -
Vliv salinitního stresu na metabolismus polyaminů u hrachu setého (Pisum sativum)
Tereza HROMÁDKOVÁ -
In vitro indukovaná polyploidie u hrachu setého (Pisum sativum L.)
Jozef Andel -
Vliv pěstitelské technologie na produkční charakteristiky množitelského porostu hrachu setého (Pisum sativum)
Ondřej VACEK -
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Fyziologické a anatomické odpovědi rostlin hrachu setého (Pisum sativum L.) na organické polutanty
Kamila Širůčková Lónová -
Problematika vybraných herbicidních látek u hrachu setého zahradního (Pisum sativum L. ssp. hortense (Neilr.) Asch. & Graebn.)
Hana Vrbová
Název
Vložil
Vloženo
Práva