Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech – Bc. Veronika Hlobilová
Bc. Veronika Hlobilová
Diplomová práce
Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech
Suggestion of Ways for Children´s and Adolescent´s Nourishment in Crisis
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo navrhnout zajištění výživy dětí a mladistvých v krizových situacích. Potřebný příjem jednotlivých výživových faktorů pro děti a mladistvé byl převzat z práce Štikové (2013). Na základě těchto výživových dávek byly sestaveny jídelní lístky pro jednotlivé skupiny dětí a mladistvých na dobu 7 dní s odchylkou plnění 10 % pro makronutrienty a 20 % pro mikronutrienty. Kromě nutričního …víceAbstract:
The aim of the thesis was to suggest provision of nutrition for children and adolescents in crisis. The recommended dietary intakes for the menus have been derived from the work of Štiková (2013). There were suggested the menus for selected groups of children and adolescents for 7 days with a margin of filling of 10 % for macronutrients and margin of filling of 20 % for micronutrients. In addition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Družbíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HLOBILOVÁ, Veronika. \textit{Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech} [online].
Zlín, 2017 [cit. 2021-01-15]. Dostupné z: <https://theses.cz/id/zewo5n/>.
Diplomová práce.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická.
Vedoucí práce Ing. Helena Družbíková, Ph.D..
Jak správně citovat práci
Hlobilová, Veronika. Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska
Karolína Kubecová -
Nutriční a ekonomické hodnocení pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení
Andrea Patová -
Optimalizace nutričního plnění a ekonomické hodnocení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech
Adéla Rucká -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Hodnocení výživy a metabolismu dojnic na základě výsledků vyšetření bazénových a individuálních vzorků mléka
Kateřina Dubová -
Zhodnocení a porovnání pestrosti stravy podávané v městských a vesnických školních jídelnách
Hana FIALOVÁ -
Vliv kvality a zpracování siláží a senáží na mléčnou užitkovost dojnic ve vazném ustájení
Miroslav VŠETEČKA -
Analýza rizik zajištění stravování v případě vzniku krizové situace ve Vyškově
Martin Karlík