Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu – Bc. Klára Sochorová
Bc. Klára Sochorová
Master's thesis
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Microbiological quality of edible insect in relation to rearing temperature
Abstract:
Vzhledem ke stále rostoucí světové populaci roste i zájem o využívání hmyzu jako alternativního zdroje živin pro lidskou výživu především díky jeho nutričním vlastnostem, ale také z hlediska environmentálního. Hmyz obsahuje nutričně cenné látky a pro svůj vysoký obsah bílkovin je považován za jejich kvalitní alternativní zdroj. Nicméně, kromě těchto cenných látek může obsahovat alergeny, toxiny a patogenní …moreAbstract:
Due to growing global population, the interest in use of edible insect as an alternative source of nutrients is rising, primarily due to their nutritional properties, but also an from enviromental point of view. Edible insect contains important nutrients and thanks to their high protein content are considered as a good alternative source of protein. However, in addition to these valuable substances …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Roman Švejstil, PhD.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SOCHOROVÁ, Klára. \textit{Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/zextu6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Edible insect as a sustainable diet in Sub-Saharan Africa: Case of Mopane worms (Imbrasia belina) in Zimbabwe
Belinda Moyo -
Insect as human food and the consumers health risk
Temwani Kaoma -
Consumers' attitudes towards insect consumption in Cambodia
Techhong Lim -
Insect as an alternative source of animal protein in Southeast Asia
Petra Svobodová -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights