Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu – Bc. Klára Sochorová
Bc. Klára Sochorová
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Microbiological quality of edible insect in relation to rearing temperature
Anotace:
Vzhledem ke stále rostoucí světové populaci roste i zájem o využívání hmyzu jako alternativního zdroje živin pro lidskou výživu především díky jeho nutričním vlastnostem, ale také z hlediska environmentálního. Hmyz obsahuje nutričně cenné látky a pro svůj vysoký obsah bílkovin je považován za jejich kvalitní alternativní zdroj. Nicméně, kromě těchto cenných látek může obsahovat alergeny, toxiny a patogenní …víceAbstract:
Due to growing global population, the interest in use of edible insect as an alternative source of nutrients is rising, primarily due to their nutritional properties, but also an from enviromental point of view. Edible insect contains important nutrients and thanks to their high protein content are considered as a good alternative source of protein. However, in addition to these valuable substances …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil, PhD.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOCHOROVÁ, Klára. \textit{Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/zextu6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Edible insect as a sustainable diet in Sub-Saharan Africa: Case of Mopane worms (Imbrasia belina) in Zimbabwe
Belinda Moyo -
Insect as human food and the consumers health risk
Temwani Kaoma -
Consumers' attitudes towards insect consumption in Cambodia
Techhong Lim -
Insect as an alternative source of animal protein in Southeast Asia
Petra Svobodová -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová
Název
Vložil
Vloženo
Práva