Lea Šarková

Bakalářská práce

Vitamín B\dindex{\tp{12}} v potravinách

Vitamin B\dindex{12} in food
Anotace:
Práce pojednává o vitamínu B12, věnuje se doporučenému a skutečnému příjmu, problémům a příčinám při jeho nedostatku v lidském organismu a také jeho různorodým zdrojům v potravě. Práce se zabývá také výrobou a biosyntézou tohoto vitamínu. Zaměřuje se na jeho stabilitu při tepelném zpracování různými technologiemi.
Abstract:
The thesis is about vitamin B12. It focuses on the recommended and actual income. It deals with problems and its lack in human´s organism and also with the variety of sources in food. The thesis also deals with the production and biosynthesis of this vitamin. It focuses on its stability in a heat treatment by various culinary technologies.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šarková, Lea. Vitamín B\dindex{\tp{12}} v potravinách. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická