Lea Šarková

Bachelor's thesis

Vitamín B\dindex{\tp{12}} v potravinách

Vitamin B\dindex{12} in food
Abstract:
Práce pojednává o vitamínu B12, věnuje se doporučenému a skutečnému příjmu, problémům a příčinám při jeho nedostatku v lidském organismu a také jeho různorodým zdrojům v potravě. Práce se zabývá také výrobou a biosyntézou tohoto vitamínu. Zaměřuje se na jeho stabilitu při tepelném zpracování různými technologiemi.
Abstract:
The thesis is about vitamin B12. It focuses on the recommended and actual income. It deals with problems and its lack in human´s organism and also with the variety of sources in food. The thesis also deals with the production and biosynthesis of this vitamin. It focuses on its stability in a heat treatment by various culinary technologies.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 6. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Šarková, Lea. Vitamín B\dindex{\tp{12}} v potravinách. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická