Lea Šarková
Bachelor's thesis
Vitamín B\dindex{\tp{12}} v potravinách
Vitamin B\dindex{12} in food
Abstract:
Práce pojednává o vitamínu B12, věnuje se doporučenému a skutečnému příjmu, problémům a příčinám při jeho nedostatku v lidském organismu a také jeho různorodým zdrojům v potravě. Práce se zabývá také výrobou a biosyntézou tohoto vitamínu. Zaměřuje se na jeho stabilitu při tepelném zpracování různými technologiemi.Abstract:
The thesis is about vitamin B12. It focuses on the recommended and actual income. It deals with problems and its lack in human´s organism and also with the variety of sources in food. The thesis also deals with the production and biosynthesis of this vitamin. It focuses on its stability in a heat treatment by various culinary technologies.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 6. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠARKOVÁ, Lea. \textit{Vitamín B$\backslash$dindex$\{\backslash$tp$\{$12$\}\}$ v potravinách}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/zh8qv1/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šarková, Lea. Vitamín B\dindex{\tp{12}} v potravinách. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv úpravy masa na obsah vitamínu B\dindex{12}
Lea Šarková -
Optimalizace stanovení vitamínu B12 pomocí mikrobiální metody pro sinici Arthospira maxima
Gabriela Dřínovská -
Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide
Michaela Merclová -
Potrava slunečnice pestré Lepomis gibbosus v záplavovém území řeky Dyje
Eva Palupová -
Potrava invazní populace sumečka amerického (Ameiurus nebulosus)
Michal Hnilička -
Potrava násady kapra (Cyprinus carpio L.) v rybnících - analýza obsahu zažívadel.
Ondřej SÝKORA -
Potrava sýce rousného (Aegolius funereus) v Krušných horách v letech 2017 - 2019
Jan Albrecht -
Potrava kriticky ohroženého sýčka obecného (Athene noctua) v průběhu hnízdění: analýza na základě kamerového monitorování
Iveta Stýblová