Možnosti využití kozího mléka v potravinářství – Markéta Houdková
Markéta Houdková
Diplomová práce
Možnosti využití kozího mléka v potravinářství
Possibilities of goat's milk utilization in food processing
Anotace:
I když nabídka kozího mléka a kozích mléčných výrobků na českém trhu není v takovém rozsahu jako produkty z mléka kravského, zájem o ně vzrůstá a díky poptávce po zdravých a kvalitních potravinách mají v potravinářství velký potenciál. Kozí mléko představuje dobrý zdroj vyvážených živin a biologicky aktivních látek, které přispívají k jeho vynikající stravitelnosti, jedinečným senzorickým vlastnostem …víceAbstract:
Although the offer of goat milk and goat milk products is not to the same extent on the Czech market as products from cow's milk, interest in them increase. Thanks to demand for health and quality food products from goat's milk have a great potential in the food processing. Goat's milk is a good source of balanced nutrients and biologically active substances that contribute to its excellent digestibility …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HOUDKOVÁ, Markéta. \textit{Možnosti využití kozího mléka v potravinářství}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/zi9hkx/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Kristýna DOUBRAVOVÁ -
Incorporation of sensitive bioactive compounds in functional dairy products
Elia Bertini -
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Mléčné výrobky ve výživě adolescentů
Denisa Staňková -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě seniorů
Kristýna Knobová -
Mléčné výrobky s přidanou hodnotou
Bermet Idinova
Název
Vložil
Vloženo
Práva