Možnosti využití kozího mléka v potravinářství – Markéta Houdková
Markéta Houdková
Master's thesis
Možnosti využití kozího mléka v potravinářství
Possibilities of goat's milk utilization in food processing
Abstract:
I když nabídka kozího mléka a kozích mléčných výrobků na českém trhu není v takovém rozsahu jako produkty z mléka kravského, zájem o ně vzrůstá a díky poptávce po zdravých a kvalitních potravinách mají v potravinářství velký potenciál. Kozí mléko představuje dobrý zdroj vyvážených živin a biologicky aktivních látek, které přispívají k jeho vynikající stravitelnosti, jedinečným senzorickým vlastnostem …moreAbstract:
Although the offer of goat milk and goat milk products is not to the same extent on the Czech market as products from cow's milk, interest in them increase. Thanks to demand for health and quality food products from goat's milk have a great potential in the food processing. Goat's milk is a good source of balanced nutrients and biologically active substances that contribute to its excellent digestibility …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOUDKOVÁ, Markéta. \textit{Možnosti využití kozího mléka v potravinářství}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/zi9hkx/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Kristýna DOUBRAVOVÁ -
Incorporation of sensitive bioactive compounds in functional dairy products
Elia Bertini -
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Mléčné výrobky ve výživě adolescentů
Denisa Staňková -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě seniorů
Kristýna Knobová -
Mléčné výrobky s přidanou hodnotou
Bermet Idinova
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights