Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu – Bc. Petr ILČÍK
Bc. Petr ILČÍK
Master's thesis
Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu
Application of Luminiscence Spectrofluorimetry for Riboflavin Determination
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou stanovení riboflavinu v potravinách. Teoretická část je věnována charakteristice riboflavinu, jeho úlohám v metabolismu a výčtu hlavních zdrojů ve stravě. Přehledně jsou zmíněny metody používané pro stanovení riboflavinu v potravinách, podrobněji je popsána metoda luminiscenční fluorimetrie. Praktická část práce je zaměřena na stanovení riboflavinu v roztocích …moreAbstract:
Diploma thesis deals with the determination of Riboflavin in foods. The theoretical part is dedicated to the characteristics of the riboflavin, his roles in metabolism and the list of main sources in diet. Clearly referred to the methods used for the determination of Riboflavin in food, in detail are described a method of luminescent fluorometry. The practical part of the thesis is focused on the determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2013
Accessible from:: 14. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ILČÍK, Petr. Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Analýza vitaminů B2 a B6 v potravinách
Lucie Králíčková -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa
Hana TUREČKOVÁ