Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka – Bc. Tereza Bena
Bc. Tereza Bena
Master's thesis
Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka
Influence of Selected Factors on Milk Microbiology
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo posoudit mikrobiologickou kvalitu syrového mléka vybraných dojnic z ekologického chovu. Teoretická část se zabývá mikrobiologií syrového mléka a popisuje zdroje mikroorganismů, možnosti snížení mikroorganismů v mléce a rozdíl mezi ekologickým a konvenčním zemědělstvím. Metody využívané v praktické části spočívaly v odběru vzorků od vybraných dojnic a stanovení vybraných skupin …moreAbstract:
The aim of the diploma thesis was to assess the microbiological quality of raw milk from selected dairy cows from ecological breeding. The theoretical part of the thesis deals with the microbiology of raw milk and describes the source of microorganisms, possibilities of microorganism reduction in milk, and the difference between ecological and conventional agriculture. The methods used in the experimental …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bena, Tereza. Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky
Lenka Dostálová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Probiotické mikroorganismy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Martina Andrýsková -
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Probiotické mikroorganismy a jejich význam
Lucie Fojtíková -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Živé mikroorganismy v probiotických mléčných výrobcích
Michala Kotianová -
Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu.
Linda Prokopová