Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka – Bc. Tereza Bena
Bc. Tereza Bena
Master's thesis
Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka
Influence of Selected Factors on Milk Microbiology
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo posoudit mikrobiologickou kvalitu syrového mléka vybraných dojnic z ekologického chovu. Teoretická část se zabývá mikrobiologií syrového mléka a popisuje zdroje mikroorganismů, možnosti snížení mikroorganismů v mléce a rozdíl mezi ekologickým a konvenčním zemědělstvím. Metody využívané v praktické části spočívaly v odběru vzorků od vybraných dojnic a stanovení vybraných skupin …viacAbstract:
The aim of the diploma thesis was to assess the microbiological quality of raw milk from selected dairy cows from ecological breeding. The theoretical part of the thesis deals with the microbiology of raw milk and describes the source of microorganisms, possibilities of microorganism reduction in milk, and the difference between ecological and conventional agriculture. The methods used in the experimental …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bena, Tereza. Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných bioaktivních látek na mikroorganismy kontaminující mléko a mléčné výrobky
Lenka Dostálová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Probiotické mikroorganismy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Martina Andrýsková -
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Probiotické mikroorganismy a jejich význam
Lucie Fojtíková -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Živé mikroorganismy v probiotických mléčných výrobcích
Michala Kotianová -
Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu.
Linda Prokopová