Sušené ovoce – rizika z pohledu nutričního terapeuta – Bc. Anna Kadlecová
Bc. Anna Kadlecová
Master's thesis
Sušené ovoce – rizika z pohledu nutričního terapeuta
Dried Fruits - Risks from the View of Dietitian
Abstract:
Tato diplomová práce popisuje rizika vyplývající z konzumace sušeného ovoce. Shrnuje informace o hlavních biologických, chemických a fyzikálních nebezpečích a jejich výskytu v těchto výrobcích. V praktické části diplomové práce je popsána úroveň kontaminace sušeného ovoce mikroorganismy a toxickými kovy olovem a kadmiem a porovnána míra této kontaminace mezi sušeným ovocem z konvenční produkce, z ekologické …moreAbstract:
This thesis describes the risks arising from the consumption of dried fruits. It summarizes information about the main biological, chemical and physical hazards and their occurrence in these products. The practical part of the thesis describes the level of microbiological contamination, toxic metals (lead and cadmium) contamination of dried fruits and compare the degree of this contamination between …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Identifier:
https://is.muni.cz/th/dt35s/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2018
- Supervisor: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Reader: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Theses on a related topic
-
Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin.
Vendula SUSZKOVÁ -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková -
Kadmium a olovo v rybích výrobcích z obchodní sítě České republiky
Lenka Sedláčková -
Analýza orgánů bílé pokusné myši z inhalačních pokusů nanočástic kadmia a olova
Pavel Šurýn