Daniel Zhouf

Bakalářská práce

Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva

Influence of nonprotein compounds on stability and formation of beer foam
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá pozitivním a negativním vlivem látek nebílkovinného charakteru na tvorbu a stabilitu pěny piva. Dále je práce věnována samovolnému přepěňování piva, tzv. gushingu a zákalu piva. V experimentální části byla stanovena antioxidační aktivita vybraných vzorků piv pomocí spektrofotometrických technik ABTS a DPPH a celkový obsah fenolických látek pomocí metody dle Folin - Ciocalteu …více
Abstract:
This thesis deals with the positive and negative influence of non-proteinaceous compounds on the formation and stability of beer foam. Furthermore, the work is devoted to the spontaneous overfoaming of beer, so called gushing and beer turbidity. In the experimental part the antioxidant activity of selected beer samples was determined by ABTS and DPPH spectrophotometric techniques and the total content …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zhouf, Daniel. Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Farmakochemie a medicinální materiály / Farmakochemie a medicinální materiály