Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva – Daniel Zhouf
Daniel Zhouf
Bakalářská práce
Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva
Influence of nonprotein compounds on stability and formation of beer foam
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá pozitivním a negativním vlivem látek nebílkovinného charakteru na tvorbu a stabilitu pěny piva. Dále je práce věnována samovolnému přepěňování piva, tzv. gushingu a zákalu piva. V experimentální části byla stanovena antioxidační aktivita vybraných vzorků piv pomocí spektrofotometrických technik ABTS a DPPH a celkový obsah fenolických látek pomocí metody dle Folin - Ciocalteu …víceAbstract:
This thesis deals with the positive and negative influence of non-proteinaceous compounds on the formation and stability of beer foam. Furthermore, the work is devoted to the spontaneous overfoaming of beer, so called gushing and beer turbidity. In the experimental part the antioxidant activity of selected beer samples was determined by ABTS and DPPH spectrophotometric techniques and the total content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zhouf, Daniel. Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Farmakochemie a medicinální materiály / Farmakochemie a medicinální materiály
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Studium faktorů ovlivňujících gushing ve sladovně Bernard
Lucie Radová -
Studium prekurzorů přepěňování piva a možnosti jeho potlačení
Michaela Hanková -
Příčiny přepěňování piva
Lenka Křivská