Analýza polyacetylenů v kořenové zelenině – Bc. Barbora Kvášová
Bc. Barbora Kvášová
Diplomová práce
Analýza polyacetylenů v kořenové zelenině
Analysis of polyacetylenes in root vegetables
Anotace:
Diplomová práce se zabývá analýzou polyacetylenů v kořenové zelenině z čeledi miříkovitých. Extrakce těchto látek z mrkve, petržele a pastináku byla provedena pomocí různých extrakčních technik, přičemž nejvyšší účinnosti extrakce bylo dosaženo extrakcí dichlormethanem. Pro následné stanovení obsahu polyacetylenů ve vybraných vzorcích kořenové zeleniny byla použita kapalinová chromatografie se spektrofotometrickou …víceAbstract:
This thesis deals with analysis of polyacetylenes in root vegetables from Apiaceae family. The extraction of these substances from carrot, parsley and parsnip was carried out using various extraction techniques with the highest extraction efficiency achieved by extraction with dichloromethane. Liquid chromatography with spectrophotometric detection was used to subsequently determine the content of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kvášová, Barbora. Analýza polyacetylenů v kořenové zelenině . Pardubice, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.