Obsah dusitanů v masných výrobcích – Bc. Lucie Pastyříková Kvapilová
Bc. Lucie Pastyříková Kvapilová
Bakalářská práce
Obsah dusitanů v masných výrobcích
Nitrite Content in Meat Products
Anotace:
Práce je věnována použití dusitanů v masných výrobcích jako aditivních látek. Zabývá se působením dusitanů na masný výrobek i na lidský organismus. Praktická část se věnuje stanovení dusitanů ve vybraných vzorcích suchých salámů.Abstract:
The use of nitrites in meat products such as additives is discussed in this work. The effects of nitrite on the stability of meat products as well as on the human health are described. In the experiment, the determination of nitrite in selected samples of dry salami was performed.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 8. 2015
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pastyříková Kvapilová, Lucie. Obsah dusitanů v masných výrobcích. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.