Obsah dusitanů v masných výrobcích – Bc. Lucie Pastyříková Kvapilová
Bc. Lucie Pastyříková Kvapilová
Bachelor's thesis
Obsah dusitanů v masných výrobcích
Nitrite Content in Meat Products
Abstract:
Práce je věnována použití dusitanů v masných výrobcích jako aditivních látek. Zabývá se působením dusitanů na masný výrobek i na lidský organismus. Praktická část se věnuje stanovení dusitanů ve vybraných vzorcích suchých salámů.Abstract:
The use of nitrites in meat products such as additives is discussed in this work. The effects of nitrite on the stability of meat products as well as on the human health are described. In the experiment, the determination of nitrite in selected samples of dry salami was performed.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 7. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 26. 8. 2015
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pastyříková Kvapilová, Lucie. Obsah dusitanů v masných výrobcích. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.