Bc. Eva Sedlaříková

Master's thesis

Obsahové látky heřmánku lékařského

Contents of Chamomile officinalis
Anotácia:
Práce se zabývá stanovením obsahových látek heřmánku pravého (Matricaria chamomilla synonymum Matricaria recutita). Cílem práce bylo prostudovat vývoj metodiky stanovení obsahových látek a jednotlivých složek podle normy Českého lékopisu od roku 1997 až 2023 (tj. 2002, 2005, 2009, 2017). Laboratorní část experimentu spočívala v destilaci vodní parou vybraných vzorků heřmánku pravého z různých proveniencí …viac
Abstract:
The aim of the work was to study the development of the methodology for the determination of the content of chamomile (Matricaria chamomilla) and its individual components according to the standard of the Czech Pharmacopoeia from 1997 to 2023 (i.e. 2002, 2005, 2009, 2017). The laboratory part of the experiment consisted of steam distillation of selected samples of chamomile from different origins and …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedúci: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Oponent: Barbora Kudláčková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology

Práce na příbuzné téma