Anna Šafránková

Bakalářská práce

Vliv glykemického indexu potravin na glykémii člověka

The effect of the glycemic index on human glycemia
Anotace:
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje na glykemický index potravin v souvislosti s jejich vlivem na koncentraci glukózy (krevního cukru) v krvi člověka. Obsahuje základ-ní klasifikaci a vlastnosti sacharidů společně s vysvětlením metabolismu sacharidů a jejich trávení a vstřebávání do organismu. Podstatná část práce je věnována samotnému glyke-mickému indexu a faktorům, které glykemický index potravin …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the glycemic index of food in connection with its effect on human glycemia (blood sugar levels). It contains carbohydrates' primary classification and properties and explains carbohydrate metabolism and their digestion and absorption into the body. A substantial part of the work explains the glycemic index itself and the factors affecting the glycemic index and glycemia …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Přichystalová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin